Menu

بهداشت و سلامت خانواده

آموزش بهداشت و سلامت خانواده

این خوردنی جادویی را هر روز بخورید!
1393/11/9
ماست خواص بسیاری دارد که خوردن روزانه آن به حرکات منظم روده، افزایش سلامت سیستم گوارشی و مبارزه با میکروب‌ها کمک می‌کند.
مطالعاتی که اخیرا در ترکیه انجام شده نشان می‌دهد در این کشور از 100 نفر تنها 35 نفر به طور مرتب ماست می‌خورند و در این تحقیقات بر فواید مهم و معجزه‌آسای این خوردنی برای سلامتی تاکید شده است:
 
1. مواقعی که آنتی‌بیوتیک استفاده می‌کنید، ماست مانند یک پادزهر عمل می‌کند و تا زمانی که آنتی‌بیوتیک مصرف می‌کنید، ماست باید در رژیم غذایی شما باشد. اگرچه آنتی بیوتیک‌ها در هنگام بیماری باکتری‌های مولد آن بیماری را از بین می‌برند، موجب از بین رفتن باکتری‌های مفید نیز می‌شوند. پس در صورتی که می‌خواهید از عوارض مصرف آنتی‌بیوتیک در امان باشید، ماست را فراموشی نکنید چون جبران از بین رفتن باکتری‌های مفید را می‌کند.
 
2. ماست در تولید ویتامین B نقش دارد. بدن ما بیشتر ویتامین‌های مورد نیاز خود را تولید می‌کند اما در این میان ویتامین‌های B و K از طریق فرآیندهای شیمیایی در روده‌ تولید می‌شوند. بنابراین در این میان کسانی که به طور مرتب ماست می‌خورند به تولید ویتامین B در دستگاه گوارش‌شان کمک می‌کنند. از جمله فواید تولید ویتامین B،‌ تعادل انرژی در بدن و همچنین پیشگیری از بیماری‌های عصبی و خودایمنی است. برای افزایش این خاصیتِ ماست در بدن باید آن را با آب طبیعی مصرف کنید و مصرف ماست‌های معمولی بسیار بهتر از ماست‌های چکیده است.
 
3. ماست قندخون‌تان را تنظیم می‌کند. علاوه بر این ماست به آرامی جذب روده‌ها می‌شود و قندخون پس از مصرف این خوردنی خیلی به کندی افزایش می‌یابد و به همین خاطر ماست در متعادل نگه داشتن قند خون موثر است.
 
4. ماست یک مانع طبیعی در برابر بیماری‌ها است. ماست به دلیل دارا بودن اسید لاکتیک در زمره بهترین مواد غذایی است. اسید لاکتیک با ایجاد یک فضای اسیدی در سیستم گوارشی از تولید سلول‌های سرطانی جلوگیری می‌کند و عملکرد سیستم ایمنی بدن را بهبود می‌بخشد. در واقع ماست، بهترین ماده در بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن است. اسید لاکتیک موجود در ماست تاثیرات مهمی در پیشگیری از سرطان، بیماری‌های عفونی و مسری، بیماری‌های روده‌ای و آسم دارد. مصرف روزانه و مرتب ماست تازه، تاثیرات مثبت این ماده غذایی را افزایش می‌دهد.
 
5. به هضم غذا کمک می‌کند. «لاکتوباسیلوس بولگاریکوز»، باکتری است که حرکات روده را سریعتر و منظم‌تر می‌کند و نمی‌توان آن را در هیچ ماده‌ غذایی دیگری غیر از ماست، پیدا کرد. همچنین اسید لاکتیک موجود در ماست، باکتری‌های مضر در سیستم گوارشی را از بین می‌برد و از بیماریهایی همچون اسهال جلوگیری کرده و به سلامت کلی سیستم‌ هاضمه و گوارش کمک می‌کند. در واقع این ماده نسبی را می‌توان ضدعفونی کننده روده نامید. علاوه بر این، ماست، پس از مصرف، جذب کلسیم در استخوان‌ها را افزایش می‌دهد.
 
 
 
چند خاصیت جادویی ماست
1. ماست تغذیه سالم زندگی سالم - غنی از «اسید لینولئیک» است که از بروز سرطان‌های روده و سینه جلوگیری می‌کند. این ماده خوراکی همچنین به بهبود سیستم ایمنی بدن نیز کمک می‌کند.
 
2. مصرف ماست از عفونت‌های میکروب‌ هلیکوباکتر جلوگیری می‌کند. این میکروب اخیرا عامل اصلی 60 درصد از سرطان‌ها در جهان است. اسید لاکتیک موجود در ماست این میکروب را از بین برده و از رشد آن در شکم جلوگیری می‌کند.
 
3. ماست ضدآلرژی و حساسیت است و از بیماریهای آلرژیک مثل التهاب پوست، آسم و حساسیت‌های غذایی جلوگیری می‌کند.
 
4. ماست برای سلامت زنان بسیار مفید است و لاکتوباسیل موجود در آن از تولید قارچ در بدن جلوگیری می‌کند و زنانی که به مقدار بیشتری ماست مصرف می‌کنند بیماری‌های قارچی کمتری دارند.
 
به طور کلی اگرچه مارک‌های معتبر ماست‌های صنعتی قابل اعتماد هستند اما به دلیل مواد نگهدارنده‌ای که دارند اگر برایتان مقدور است ماست خانگی درست کنید که انتخاب سالمتری است.
تغذیه سالم زندگی سالم - salamatnews.com
http://tandorosti.akairan.com/health/taghziyeh-salem/20151411727.html

ماست خواص بسیاری دارد که خوردن روزانه آن به حرکات منظم روده، افزایش سلامت سیستم گوارشی و مبارزه با میکروب‌ها کمک می‌کند. مطالعاتی که اخیرا در ترکیه انجام شده نشان می‌دهد در این کشور از 100 نفر ...
اشتباه های رایج درباره آجیل
1393/11/9

1-- بعضی‌ها خیال می‌کنند آجیل ارزش غذایی ندارد و به قول معروف، شکم‌پرکن است!
اصلا این‌طور نیست! آجیل خواص حبوبات ، خواص تنقلات حبوبات و تنقلات در سلامت - سرشاری از پروتئین، آهن، روی، کلسیم، پتاسیم و بسیاری دیگر از مواد معدنی و ویتامین‌های آنتی‌اکسیدان است.
2- بعضی‌ها فکر می‌کنند چربی آجیل، سلامت قلب را تهدید می‌کند
البته آجیل چرب است، اما چربی‌اش از نوع اشباع‌نشده است که کلسترول خون را پایین می‌آورد و خطر بیماری‌های قلبی و عروقی را کم می‌کند. اغلب مغزهای موجود در آجیل شامل 90 درصد اسیدهای چرب اشباع‌نشده هستند.
3- برخی می‌گویند آجیل سرطان‌زاست
برعکس! انواع آجیل حاوی آنتی‌اکسیدان‌هایی است که باعث کاهش خطر ابتلا به سرطان می‌شود. این آنتی‌اکسیدان‌ها از اکسید‌شدن و تخریب سلول‌ها و بروز بیماری‌هایی مانند دیابت هم جلوگیری می‌کنند. البته دیابتی‌ها برای مصرف آجیل باید میزان تقریبی انرژی و کربوهیدرات آجیل مصرفی روزانه خود را محاسبه کنند و آن را از کل کالری و کربوهیدرات دریافتی روزانه‌شان کم کنند.
 
4- بعضی‌ها هم از آن‌ور بام می‌افتند و می‌گویند آجیل هیچ ضرری برای بدن ندارد
این‌ هم اشتباه است! بالاخره آجیل‌ها پرکالری هستند و هر گرم آجیل، لااقل 5 کالری انرژی غذایی تولید می‌کند. از نظر ارزش تغذیه‌ای، یک نعلبکی آجیل تقریبا 600 کالری انرژی غذایی دارد؛ یعنی معادل 2 بشقاب برنج! و به همین دلیل توصیه می‌شود مصرف آجیل و مغزه‌ها به عنوان میان‌وعده و در حد متعادل باشد. وجود چربی‌های متراکم در انواع آجیل در افزایش وزن و بروز چاقی موثر است. ضمن این‌که آجیل،‌ سلامت دندان‌ها را هم به خطر می‌اندازد و بعضی از محتویات آجیل، مانند بادام زمینی، برای بعضی افراد به شکل آلرژن عمل می‌کند و حساسیت‌زا هستند. افرادی که به بادام‌زمینی یا به دیگر اقلام موجود در آجیل حساسیت داشته باشند، با مصرف آن دچار واکنش‌های حساسیتی می‌شوند که این واکنش‌ها در بعضی از موارد می‌تواند بسیار شدید و حتی کشنده باشد. به همین خاطر توصیه می‌شود این قبیل افراد از خوردن آجیل یا آن اقلام خاص چشم‌پوشی کنند. ضمنا افراد مبتلا به آسم هم باید از خوردن آجیل و خشکبار به طور کلی پرهیز کنند.
5- می‌گویند فشارخونی‌ها باید قید تمام انواع آجیل را بزنند
نه! به فشارخونی‌ها توصیه می‌شود در صورت تمایل به مصرف آجیل، تا حد ممکن از آجیل‌های خام استفاده کنند و دور آجیل‌های بوداده و شور را خط بکشند. آجیل اگر به اندازه و به عنوان خواص حبوبات ، خواص تنقلات حبوبات و تنقلات در سلامت - تامین‌کننده بخشی از انرژی غذایی روزانه‌مان مصرف شود، ضرر که ندارد هیچ، مفید هم هست. اما بیماران مبتلا به فشارخون بالا باید حسابی مواظب باشند چون تحقیقات نشان داده مصرف آجیل‌های شور می‌تواند در افراد مبتلا به فشار خون بال، منجر به شوک ناگهانی و ایست قلبی شود.
6- خیلی‌ها موقع خرید آجیل، پسته‌های لب‌خندان را ترجیح می‌دهند
می‌دانید پسته‌ها را چطوری لب‌خندان می‌کنند؟ اولش، آنها را می‌ریزند در ظرف‌ آبگرم تا پسته‌ها حسابی باد کنند و بعدش بلافاصله می‌ریزندشان توی ظرف آب سرد تا به قول خودشان، پوست پسته بترکد. اما این شوک حرارتی (اختلاف دمای ناگهانی)، روی کیفیت پسته تاثیر منفی می‌گذارد و علاوه بر آن، موجب نم کشیدن پسته می‌شود. خلاصه این‌که پسته‌های لب‌خندان هم ارزش غذایی‌شان پایین‌تر است، هم زودتر فاسد می‌شوند. حتی تخمه‌های لب‌خندان هم انتخاب مناسبی نیستند؛ چون مغز تخمه وقتی در مجاورت هوا قرار می‌گیرد، علاوه بر طعم، کیفیتش را هم از دست می‌دهد و زودتر از انواع دربسته فاسد می‌شود.
http://tandorosti.akairan.com/health/hooboobat-tanagholat/2013111824847.html 

1- - بعضی‌ها خیال می‌کنند آجیل ارزش غذایی ندارد و به قول معروف، شکم‌پرکن است! اصلا این‌طور نیست! آجیل خواص حبوبات ، خواص تنقلات حبوبات و تنقلات در سلامت - سرشاری از پروتئین، آهن، روی، کلسیم...
این مواد غذایی در ظاهر سالم ولی بسیار مضرند
1393/11/9
در اینجا برخی از مواد غذایی هستند که در ظاهر سالم هستند ولی اینگونه نیستند.

این بار که برای خرید مواد غذایی به  سوپر مارکت، می روید برای اینکه خوراکیهای سالمی بخرید دوباره فکر کنید. در اینجا برخی از مواد غذایی هستند که  در ظاهر سالم هستند ولی اینگونه نیستند.

آب میوه بسته بندی
بسیاری از آب میوه های بسته بندی شده حاوی هیچ میوه ای نیستند، فقط  طعم دهنده مصنوعی دارند که اسانس دارند، بنابراین فقط آب شیرین همراه با اسانس می نوشید حتی آنهایی که می گویند که 100٪ میوه واقعی  باور نکنید چون سالم نیستند چرا که مواد مغذی داخل آنها نیست. در عوض، سعی کنید میوه های تازه بخورید

سس سالاد
سس سالاد حاوی انبوهی از نمک، شکر، روغن، مواد شیمیایی و چربی های ترانس است، بنابراین اضافه کردن آنها  به سالاد  مواد غذایی سالم خود را ناسالم می کنید.

غلات صبحانه
تولید کنندگان ادعا میکنند که  غلات صبحانه سالم است به خاطر اینکه غلاتها کم چربند، اما در حقیقت آنها از غلات تصفیه شده، شکر و مواد شیمیایی تشکیل شده اند جو و ماست و میوه را جایگزین آنها بکنید

مارگارین
مارگارین به عنوان روغن سالم تبلیغ می شود ، اما  ترکیبی از مواد شیمیایی و روغن است که فقط طعم و مزه داده شده . مطالعات نشان داده اند که افرادی که از مارگارین استفاده میکنند در واقع بیشتر به  بیماری های قلبی  مبتلا می شوند

روغن نباتی
روغن  سبزیجات مانند روغن سویا، روغن کانولا و روغن هسته انگور  به پایین آوردن کلسترول، کمک میکند اما ، مطالعات نشان داده اند که آنها لزوما  از بیماری های قلبی جلوگیری نمیکنند. در عوض،  چربی طبیعی مانند کره، روغن زیتون و روغن نارگیل مصرف کنید

غذاهای کم چرب و بدون چربی
مردم  هنگام خرید  به دنبال گزینه های غذایی کم چرب، می گردند  همانطور که می دانید، محصولات طعم خوبی ندارند،  تولید کنندگان به آنها عناصر دیگر مانند شکر برای بهبود طعم و مزه، می افزایند که برای سلامتی خوب نیست

غذاهای ارگانیک، پردازش
در حالی که ارگانیک کردن  میوه ها و سبزیجات سالم است،  فرآیندهایی را روی آنها انجام میدهند که ارزش غذایی را پایین می آورند
تغذیه سالم زندگی سالم - hidoctor.ir
http://tandorosti.akairan.com/health/taghziyeh-salem/2014121912030.html

در اینجا برخی از مواد غذایی هستند که در ظاهر سالم هستند ولی اینگونه نیستند. این بار که برای خرید مواد غذایی به  سوپر مارکت، می روید برای اینکه خوراکیهای سالمی بخرید دوباره فکر کنید. در ا...
آشنایی با بهترین منبع پروتئین!!
1393/11/9
تخم‌مرغ از آن موادغذایی است که در سبد غذایی همه ما وجود دارد و هر از گاه، آن را به تنهایی یا به همراه دیگر مواد غذایی مصرف می‌کنیم. اما در رابطه با تخم‌مرغ سوالات زیادی در ذهن ما بی‌پاسخ مانده است؛ سوالاتی مثل اینکه تخم‌مرغ محلی مغذی‌تر است یا صنعتی؟ دو زرده بهتر است یا تک‌زرده؟ از کجا بفهمیم یک تخم‌مرغ تازه و سالم است؟ و پرسش‌هایی از این قبیل را در گفتگوبا دکتر آراسب دباغ‌مقدم پرسیده‌ایم...

چرا متخصصان توصیه می‌کنند حتما تخم‌مرغ را در سبد غذایی‌مان بگنجانیم؟

چون تخم‌مرغ یک غذای کامل است و ضریب پروتئینی تخم‌مرغ اصطلاحا 100 است، یعنی تخم‌مرغ از نظر اسیدهای آمینه‌ای که در پروتئین خود یعنی سفیده تخم‌مرغ دارد و هم از نظر تنوع و هم اصطلاحا زیست فراهمی آن بالاترین میزان را نسبت به سایر منابع پروتئینی دارد. زیست فراهمی یعنی پروتئین مصرفی کاملا هضم و جذب می‌شود. قسمت زرده تخم‌مرغ دارای چربی بوده و به خصوص برای کودکان در حال رشد برای رشد ذهنی و مغزی بسیار مفید است.

تخم‌مرغ‌های سفید و قهوه‌ای با هم تفاوتی دارند؟

سفید یا قهوه‌ای بودن تخم‌مرغ به نژاد مرغ بستگی دارد و بر ارزش غذایی‌شان اثری نخواهد داشت.

ازمیان تخم‌مرغ‌های صنعتی و محلی شمامصرف کدام یک راتوصیه می‌کنید؟آیاارزش غذایی این دو متفاوت است؟

تخم‌مرغ‌های سنتی از نظر ما خیلی تایید شده نیستند چون در سیستم سنتی مرغ آلودگی‌های سالمونلایی را به همراه داشته و این موضوع سبب آلوده شدن تخم‌مرغ می‌شود. آنچه مورد تایید ماست، تخم‌مرغی است که شناسنامه دارد؛ یعنی محل تولید، زمان تولید و مجوز مصرف آن از سوی سازمان دامپزشکی کشور تایید شده باشد و آدرس تولید‌کننده‌اش معلوم باشد. تخم‌مرغ‌های بی‌شناسنامه چندان تایید شده نیستند.
برخی تخم‌مرغ‌ها زرده پررنگ‌تری دارند؛ چرا؟

رنگ زرده به نوع تغذیه مرغ بستگی دارد. هر چه قدر مواد رنگدانه‌ای زرد در تغذیه مرغ بیشتر به کار رود، رنگ زرده پررنگ‌تر می‌شود. تخم‌مرغ‌های سنتی و رسمی زرده‌شان پررنگ‌تر است؛ چون مرغ ته سفره را می‌خورد و مواد غذایی مختلفی جذب می‌کند ولی در تخم‌مرغ‌های صنعتی نیز گاهی به صورت مصنوعی رنگدانه‌ به تغذیه مرغ اضافه می‌شود. اینکه بعضی تخم‌مرغ‌ها زرد رنگ‌تر است هیچ مشکلی از نظر تغذیه‌ای ندارد.

از نظر ارزش غذایی چه طور؟

رنگ زرد، ترکیبات بتاکاروتنی دارد در بدن به ویتامین A بیشتری تبدیل خواهد شد اما آن‌قدر نیست که بشود گفت درصد قابل‌توجهی ویتامین A بیشتری دارند و توصیه اکید می‌شود از آنها استفاده شود.
 

بیشترمردم معتقدندتخم‌مرغ‌های دوزرده مقوی‌ترندامامرغداری‌هامی‌گویندتخم‌‌مرغ‌ها وقتی دوزرده می‌شودکه مرغ درشرایط استرس‌زاقراربگیردکدام عقیده صحیح است؟

دوزرده بودن نه به معنی خوب بودن است نه به معنی بد بودن؛ بلکه صرفا یک ویژگی ژنتیکی است مثل یک خانمی که دوقلو می‌زاید! دو زرده بودن تخم‌مرغ ویژگی ژنتیکی مرغ است. مرغداری‌های صنعتی چندان تمایلی به دو زرده بودن تخم‌مرغ ندارند چون در این صورت تخم‌مرغ درشت‌تر شده و چیدمان آن در کارتن و حمل و نقل آن مشکل‌تر است و احتمال شکستگی افزایش می‌یابد. تخم‌مرغ‌های دو زرده در مرغداری‌ها جدا شده و معمولا به مصرف کارکنان می‌رسد!


برخی تخم‌مرغ‌های شانه‌ای پاستوریزه شده‌اند و تاریخ انقضاء دارند. در مورد اینها هم توضیحی بفرمایید.

تخم‌مرغ‌های پاستوریزه در کارخانه‌ شکسته شده، محتویات آن پاستوریزه شده و بیشترین کاربرد آن در صنعت است و در شیرینی‌سازی یا در تهیه سس مایونز به کار می‌رود. تخم‌مرغ‌هایی که مصرف خانگی دارند، تخم‌مرغ‌های طبیعی هستند که پاستوریزه نشده و فقط تاریخ مصرف دارند.


مصرف تخم‌مرغ‌های غنی شده با امگا 3 را هم توصیه می‌کنید؟

البته! در این تخم‌‌مرغ‌ه، در تغذیه مرغ اسیدهای چرب حاوی امگا 3 به کار برده شده و برای سلامت مصرف‌کننده مفید است. ثابت شده که امگا 3 تا حد زیادی می‌تواند جلوی بیماری‌های قلبی عروقی را بگیرد.
مصرف چند تخم‌مرغ در هفته خوب است؟

آن طور که بیشتر کارشناسان تغذیه و متخصصان بحث تخم‌مرغ با هم اتفاق نظر دارند، مصرف هفته‌ای 3 عدد تخم‌مرغ توصیه می‌شود. برخی مراجع و کتاب‌ها مصرف روزی یک عدد تخم‌مرغ را هم سفارش می‌کنند اما به‌طور کل، من هم همان 3 عدد در هفته را بهتر می‌دانم.

چه کسانی منع مصرف دارند؟

افرادی که چربی خو‌ن‌شان بالاست، در مصرف زرده تخم‌مرغ باید محدودیت به خرج دهند. زرده تخم‌مرغ تغذیه سالم زندگی سالم - چربی است ولی سفیده آن تغذیه سالم زندگی سالم - پروتئین است و مصرف سفیده آن مشکلی ایجاد نمی‌کند. در افرادی که مشکلات کلیوی دارند برعکس این موضوع مطرح است، یعنی در مصرف سفیده تخم‌مرغ باید پرهیز کرده و می‌توانند زرده را مصرف کنند.
 

آیا تخم‌مرغ هم می‌تواند سبب بروز آلرژی غذایی شود؟

بله، تخم‌مرغ به عنوان یکی از موادغذایی آلرژی‌زا به ویژه در کودکان شناخته شده است بنابراین باید دقت کرد که اگر کودکی دچار آلرژی است در مصرف تخم‌مرغ محتاط باشد. حتی زیر یک سال به کودکان تنها باید زرده تخم‌مرغ داده ‌شود و مصرف سفیده آن زیریک سال توصیه نمی‌شود.
تخم‌‌مرغ تازه چه ویژگی‌هایی دارد؟

تخم‌‌مرغ تازه را وقتی می‌شکنید، زرد‌ه‌اش به شکل گنبدی در وسط و سفیده‌اش دور زرده است. هر چه زمان می‌گذرد، زرده پخش و تخت‌تر می‌شود.
بهترین نحوه نگهداری تخم‌مرغ چیست؟

چه در فروشگاه و چه در خانه و چه تولید کننده تخم‌مرغ به محض خارج شدن از بدن مرغ باید در محیط سرد یخچال بین 8+ تا 4+ درجه سانتی‌گراد نگهداری شود. هر یک ربعی که تخم‌مرغ خارج از یخچال نگهداری شود، 7 روز از عمر مفید آن کاسته می‌شود. 4 تا 5 روز خارج از یخچال نگه داشتن تخم‌مرغ سبب به اتمام رسیدن عمر مفید آن می‌شود. در حالی که در یخچال 1 تا 2 ماه می‌توان آن را سالم نگه داشت.
 
http://tandorosti.akairan.com/health/taghziyeh-salem/20141128142832.html

تخم‌مرغ از آن موادغذایی است که در سبد غذایی همه ما وجود دارد و هر از گاه، آن را به تنهایی یا به همراه دیگر مواد غذایی مصرف می‌کنیم. اما در رابطه با تخم‌مرغ سوالات زیادی در ذهن ما بی‌پاسخ مانده است؛ ...
بااین خوراکیها ، پف چشمتان راازبین ببرید
1393/11/9
برای داشتن پوست سالم لازم است یک رژیم غذایی سالم داشته باشید. رژیمی سرشار از ویتامین، پروتئین و مواد معدنی. کلید اصلی این راز رعایت تعادل در خوردن است .
 
پف چشم, چین و چروک دور چشم, سلامتی, پوست سالم, زیبایی, بیماری, بیتوته
باید توجه داشته باشید که مواد غذایی که مصرف می کنید تاثیر مستقیمی روی پوست خواهد داشت. در این مطلب به چند نوع ماده غذایی و نقش آن ها اشاره خواهیم کرد.
۱ - شکر: برای بهبود پوست از مصرف شکر که مضرترین ماده برای پوست است پرهیز کنید. هر دونات، شکلات و نوشابه ای که مصرف می‌کنید، به قند خون و یا گلوکز افزوده می شود.

۲- تاثیر قند بر وزن: قند باعث می شود چربی اطراف شکم تجمع پیدا کند و خطر سکته و حمله قلبی نیز افزایش یابد هنگامی که در آینه به صورت خود نگاه کنید شاهد خطوط ریزی خواهید بود که به مرور زمان عمیق تر می شود. برای جلوگیری از این امر از مصرف مواد قندی پرهیز کنید. مصرف کم آب نیز پف چشم ایجاد می کند.

به گفته متخصصان داشتن اطلاعات در خصوص تاثیر غذا روی ظاهر و رعایت چند نکته مربوط به پوست می تواند در عرض چند روز چین و چروک و پف چشم را از بین ببرد:
* مصرف پروتئین کم چرب را افزایش دهید.

* مصرف مواد غذایی سرشار از روغن های امگا ۳، ۶ و ۹ مانند ماهی، میوه مغزدار، سبزی ها (سبزپررنگ)، زیتون... را افزایش دهید.
 
* از روغن های تیره و با کیفیت برای آشپزی استفاده کنید.

* آنتی اکسیدان به رژیم غذایی خود اضافه کنید. با خوردن میوه، سبزی و میوه مغزدار مانند گردو و فلفل دلمه ای قرمز آنتی اکسیدان لازم خود را تامین کنید. گنجاندن مکمل های مغذی حاوی آنتی اکسیدان راه خوبی برای جوان سازی پوست است.

* استرس خود را کنترل کنید؛ استرس باعث افزایش میزان کورتیزول و در نتیجه منجر به چین و چروک پوست و پف کردگی چشم می شود.

۳ - تاثیر ادویه و گیاه روی پوست:ادویه های غنی از آ نتی اکسیدان عبارتند از خردل که نوعی آنتی اکسیدان قوی و تصفیه کننده است، زیره، فلفل سیاه، میخک، دارچین و مرزنگوش. اگر چه این ادویه ها غنی از آنتی اکسیدان است که برای سلامت کلی و پوست مفید است به طور کلی نسبت به مصرف میوه و سبزیجات سرشار از آنتی اکسیدان دقت کافی داشته باشید. بعضی مواد غذایی با از بین بردن رادیکال های آزاد تاثیر مثبتی روی پوست می گذارد.
4- تاثیر چای سبز روی ظاهر فرد:کارشناسان می گویند، چای سبز سرشار از آنتی اکسیدان است و بهتر است جایگزین قهوه شود.
 
http://tandorosti.akairan.com/health/taghziyeh-salem/20141128142631.html

برای داشتن پوست سالم لازم است یک رژیم غذایی سالم داشته باشید. رژیمی سرشار از ویتامین، پروتئین و مواد معدنی. کلید اصلی این راز رعایت تعادل در خوردن است .   پف چشم, چین و چروک دور چشم, سلامت...
روش های درمان چاقى
1393/11/9
در حال حاضر روش های مختلفی را برای رفع چاقی توصیه می کنند. ولی خودتان بر اساس مطالب زیر قضاوت کنید که کدام روش بهتر و برای سلامتی بدن بی ضرر است.
به هر عنوان و دلیل که شخص به چاقى مبتلا شود باید تحت درمان هاى ارائه شده از طرف افراد متخصص در زمینه ی تغذیه واقع شود. این روش ها عبارت است از:
1- رژیم غذایى و ورزش:
موثرترین روش براى کاهش وزن است که در پایان این مبحث مفصلاً درباره این بحث خواهد شد.
2- اصلاحات رفتارى
که به طور 100 درصد یکى از روش هاى موثر در لاغرى است. به عنوان مثال آهسته غذا خوردن  و جویدن کامل غذا باعث مى شود که مقدار کمترى غذا خورده شود. مثلاً افرادى که عادت به نوک زدن غذا دارند و یا اینکه تکه تکه غذا مى خورند و یا عادت به غذا خوردن در جلوى تلویزیون دارند افزایش وزن و چاقى در آنها عارض مى گردد.
 بهترین و موثرترین روش برای کاهش وزن ، اجرای توام رژیم لاغری متعادل و ورزش منظم است.
3- روان درمانى :
که این کار هم به صورت شخصى و هم به صورت گروهى انجام مى پذیرد. در این روش باید به بیمار آموزش دهیم که چگونه خود را با وزن مناسب تصورکند، به او اعتماد به نفس  بدهیم تا به کنترل وزن خود بپردازد و با کاهش وزن مناسب (به خصوص در افراد بسیار چاق) احساس رضایت در او ایجاد شود.
 
4- استفاده از داروها:
این روش شامل استفاده از داروهایى است که مى توانند منجر به لاغرى شوند. لازم به یادآورى است که کلاً داروهاى لاغرى  فقط تا زمانى موثرند که فرد آنها را مصرف مى کند و چون این داروها عوارض جانبى دارند نمى توان به مدت طولانى از آنها استفاده کرد. در نتیجه با قطع دارو وزن دوباره افزایش مى یابد.
داروهاى مورد استفاده در درمان چاقى به چند دسته تقسیم مى شوند:
الف- داروهایى که بر اشتها تاثیر مى گذارند و از طریق تاثیر بر سیستم مرکزى اعصاب باعث کاهش اشتها مى شوند .
ب- دسته دوم داروهاى افزایش دهنده سوخت و ساز بدن هستند.
ج- دسته سوم داروهاى مدر و ملین که از طریق افزایش دفع ادرار یا مدفوع باعث کاهش وزن و در نتیجه کاهش مواد مغذى مى شوند.
د-دسته چهارم دارو هاى جدیدى هستند که از طریق کاهش جذب چربى رژیم غذایى عمل مى کنند.
 داروهاى لاغرى فقط تا زمانى موثرند که فرد آنها را مصرف مى کند و چون این داروها عوارض جانبى دارند نمى توان به مدت طولانى از آنها استفاده کرد. در نتیجه با قطع دارو وزن دوباره افزایش مى یابد.
5- طب سوزنى :
از طریق کنترل مرکز اشتها عمل کرده و در مورد بیمارانى که به هیچ وجه اراده و کنترل غذایى ندارند، به شرطى که از رژیم هاى مخصوص متخصصین تغذیه استفاده کنند (نه از رژیم هاى پر پروتئین یا بسیار کم کالرى که خطرات بى شمارى را به دنبال دارد) مى تواند مورد استفاده قرار گیرد.
6- بستن آرواره:
در این روش با سیم پیچیدن آرواره ها باعث محدود کردن رژیم دریافتى مى شوند. این روش در افراد بسیار چاق صورت مى گیرد و بیمار غذا را به شکل مایعات و از طریق سرم یا لوله هاى موئین دریافت مى کند.
7- محدود کردن حجم معده :
در این روش با قطع یا برداشتن قسمت زیادی از معده (که امروزه از روش منگنه کردن استفاده مى شود) در حالى که سایر قسمت ها قابل استفاده باشد، حجم معده را کم مى کنند. امروزه روش دیگرى هم براى این کار صورت مى گیرد که عبارت است از فرستادن بادکنکى در معده که بدین وسیله حجم معده را کم مى کنند.
8- لیپوساکشن:
عبارت است از خارج کردن چربى ها. روش انجام کار به این ترتیب است که شکافى به اندازه 2-1 سانتى متر از طریق لوله اى که از بافت چربى به بیرون متصل است ایجاد مى کنند و از این طریق چربى ها را خارج مى کنند.
9- جراحى:
روش جراحى براى کاهش وزن توسط پزشکان فقط در مورد افراد بسیار چاق و در شرایط بسیار ویژه توصیه مى گردد زیرا 4-3 درصد احتمال آمبولى (لخته شدن خون در رگ ها) در نتیجه جراحى وجود دارد.
ما تنها روش اول کاهش وزن یعنى رژیم غذایى و ورزش را پیشنهاد مى کنیم. ولى در ابتدا یک مسئله بسیار مهم باید روشن شود و آن انواع مختلفى از رژیم هاى غذایى است که امروزه مُد شده و بسیارى از آنها خطرات بى شمارى را براى افرادى که از آنها پیروى مى کنند به دنبال دارند. در مطلب بعدی رژیم های لاغری غیر اصولی و رژیم متعادل را برای شما شرح می دهیم.
http://tandorosti.akairan.com/health/chagh1/20141012131326178.html

در حال حاضر روش های مختلفی را برای رفع چاقی توصیه می کنند. ولی خودتان بر اساس مطالب زیر قضاوت کنید که کدام روش بهتر و برای سلامتی بدن بی ضرر است. به هر عنوان و دلیل که شخص به چاقى مبتلا شود بای...
رژیم های لاغری نامتعادل و رژیم متعادل
1393/11/9
بعضی افراد برای اینکه خیلی سریع و در مدت زمان کوتاهی لاغر شوند، به رژیم های لاغری  غیر علمی و نامتعادلی رو می آورند که هر چند باعث کاهش وزن زیاد در مدت زمان کوتاه می شوند ، ولی صدمات جبران ناپذیری بر سلامتی بدن وارد می کنند. چند نمونه از این رژیم های غیر اصولی را در قسمت زیر برای شما بیان کرده ایم.
الف) رژیم صفر کالرى: رژیمى است که هیچ کالرى اى به بیمار نمى رسد و فقط مایعات و الکترولیت هاى بیمار تامین مى گردد. این رژیم براى وزن هاى بالا مورد استفاده قرار مى گیرد و معمولاً بیماران باید تحت کنترل در بیمارستان باشند. کاهش وزن در روز هاى اول در حدود 1 تا 2 کیلوگرم و بعد از آن روزانه 300 تا 500 گرم کاهش وزن را در بیمار شاهد خواهیم بود. اجرای این رژیم برای بیش از 4-2 هفته توصیه نمى شود.
ب) رژیم بسیار کم کالرى : این رژیم به شکل هاى مختلف مورد استفاده قرار مى گیرد. در بعضى از انواع آنها روزانه به فرد 600- 400 کالرى داده مى شود که 80 درصد از این مقدار از کربوهیدرات ها تامین مى گردد و10 درصد از چربى و 10 درصد باقى مانده به پروتئین ها اختصاص مى یابد.
نوع دیگر این رژیم ها که بسیار هم رایج شده رژیمى است که کربوهیدرات آن بسیار پائین بوده یا اساساً فاقد کربوهیدرات است. در این رژیم ها استفاده از منابع پروتئینى آزاد ذکر مى گردد ؛ ماندد رژیم اتکینز .
 عوارض رژیم های لاغری بسیار کم کالری شامل: اریتمى قلبى، کاهش فشار خون ، غش و بیهوشى، ریزش مو، خشکى و پوسته پوسته شدن پوست و از همه مهم تر و شایع تر افسردگى است.
در بعضى از انواع دیگر این رژیم ها روزانه به فرد 100 گرم چربى و حدود 160- 100 گرم پروتئین داده مى شود. این رژیم ها باعث از دست رفتن سریع مایعات بدن شده و در اثر استفاده از آنها تهوع ، استفراغ و بى اشتهایى به دلیل افزایش کتون ها (مواد کتونى) در بدن عارض مى گردد. به طور کلى این رژیم ها، فقط به افرادى که در بیمارستان بسترى هستند و دسترسى به پرستار و پزشک بسیار آسان است، داده مى شود تا به طور همزمان مولتى ویتامین-مینرال و الکترولیت ها را دریافت مى کنند توصیه مى شود و از عوارض آن در افراد عادى مرگ ناگهانى، اریتمى قلبى، کاهش فشار خون، غش و بیهوشى، ریزش مو ، خشکى و پوسته پوسته شدن پوست  و از همه مهم تر و شایع تر افسردگى  است. برگشتن به وزن اولیه در این افراد سریع صورت مى گیرد.
ج) رژیم هاى فانتزى: انواع دیگرى از رژیم ها وجود دارد که رژیم هاى فانتزى نامیده مى شود. در واقع اینها رژیم هایى هستند که در هر روز یک میوه خاص را توصیه مى کنند یا مثلاً یک روز کامل فقط شیر یا بستنى و ... می خورند که به دلیل کاهش کالرى دریافتى وزن کاهش مى یابد. ولى این کاهش از یک اصل بسیار مهم در کاهش وزن دور بوده و آن اصل تعادل است، یعنى این رژیم ها متعادل نبوده و تمام مواد مغذى مورد نیاز براى بدن فرد را به وى نمى رساند. در نتیجه این کاهش وزن عوارض بدى را در دراز مدت به دنبال خواهد داشت.
 
رژیم لاغری متعادل و اصولی
یک رژیم متعادل رژیمى است که تمام نیازهاى بدن را به مواد مغذى تامین کند و طورى نباشد که سلامت فرد را به خطر اندازد و عوارض سویى نظیر سردرد، ضعف و یا ریزش مو را به دنبال داشته باشد. همچنین باید در تنظیم رژیم علایق غذایى هر فرد، سن، شرایط اقتصادى و شرایط پزشکى وى در نظر گرفته شود و در پایان باید گفت که این رژیم باید قادر به تامین نیازهاى تغذیه اى فرد باشد یعنى حاوى غذاهایى باشد که از تمام گروه هاى غذایى انتخاب شده اند.در چنین رژیمى حتى الامکان از ذخایر چربى فرد براى تامین انرژى استفاده مى شود. باید بدانیم که رژیم هاى غذایى که در مدت طولانى تر کاهش وزن و رسیدن به وزن مطلوب را میسر مى سازند رژیم هاى بهترى بوده و امکان برگشت وزن در آنها بسیار کم است.
بهترین نوع رژیم، رژیمى است که توزیع کالرى در آن به صورت زیر است :
?? درصد از کالرى دریافتى از منابع کربوهیدراتى  (ترجیحاً کربوهیدرات هاى پیچیده مثل نان و برنج ).
?? درصد از کالرى دریافتى از منابع پروتئینى  (انواع گوشت ها، لبنیات و حبوبات).?? درصد از کالرى دریافتى از منابع چربى (انواع روغن ها، مغزها و سس ها).
 رژیم لاغری متعادل رژیمى است که تمام نیازهاى بدن را به مواد مغذى تامین کند و طورى نباشد که سلامتی فرد را به خطر اندازد و عوارض سویى نظیر سردرد، ضعف و یا ریزش مو را به دنبال داشته باشد.
به نظر مى رسد که کاهش چربى رژیم هر چقدر بیشتر باشد، فرد سایز بیشترى کم مى کند. بنابراین اگر به دنبال سایز کم کردن هستید توصیه من به شما این است که چربى هاى رژیم خود را محدود کنید.در رابطه با رژیم کاهش وزن توصیه من به شما این است که هرچیزى که در دهان شما مزه شیرینى دارد (قند، شکلات، شکر، شیرینى، کیک، آبنبات و...) را از رژیم غذایى خود حذف کنید، از غذاهاى سرخ کرده  و پرکالرى (نظیر چیپس، نوشابه ، مایونز، کله پاچه و ...) پرهیز کنید و حتى الامکان پوست مرغ و چربی گوشت را جدا کنید و در هنگام طبخ از روش هایى نظیر آب پز کردن، طبخ در فر یا ماکروویو و یا کباب کردن استفاده کنید. حتماً قبل از وعده غذایى اصلى به خوردن مواد پرفیبر نظیر سالاد، کدو و ... بپردازید. من سالاد کلم  یا کاهو را همراه با آب لیموى تازه  یا سرکه سیب توصیه مى کنم. سرکه سیب علاوه بر تاثیر برلاغرى تاثیرات زیادى بر پوست و زیبایى دارد (حتى الامکان از سرکه هاى فرآیند شده بپرهیزید).همچنین نوشیدن آب  به میزان حداقل 8 لیوان در روز را فراموش نکنید. در پایان بهتر است که بدانیم براى خانم ها رژیم هاى زیر 1200 کالرى و براى آقایان زیر 1400 کالرى توصیه نمى شود و بهترین رژیم ها آنهایى است که در 6-5 وعده غذایى تنظیم شده باشد و براى کاهش عوارض جانبى، کاهش وزن نباید بیشتر از 2 تا 4 کیلوگرم در ماه باشد. براى جلوگیرى از عادت کردن بدن، از استفاده بى اراده از رژیم های متعدد  باید پرهیز کرد یعنى اینطور نباشد که چند هفته فرد در رژیم باشد و بعد آن را رها کند.
همچنین باید کاهش کالرى طورى باشد که به تدریج به کالرى پائین تر رسید تا بر اساس کاهش کالرى کاهش وزن صورت بگیرد.
 برای اینکه لاغر شوید ، به همراه رژیم لاغری ، سه بار در هفته و هر بار مدت 30 تا 45 دقیقه ورزش (مثلا پیاده روی) کنید.
آخرین موردى که بحث در مورد آن را لازم مى دانم موضوع ورزش است. در واقع ورزش نه تنها در مورد کاهش وزن بلکه در تمام موارد براى حفظ سلامتى بسیار کارآمد است. اما ما مى خواهیم راجع به تاثیرات شگرف آن همراه با رژیم غذایى صحبت کنیم. در حقیقت براى کاهش وزن ورزش نباید کمتر از 3 بار در هفته و هر بار کمتر از 20 دقیقه باشد. بهترین حالت 3 بار در هفته و هر بار 45 دقیقه (مثلا پیاده روی  ) است که فرد با توجه به توانایى هاى خود مى تواند مدت آن را به تدریج افزایش دهد تا به زمان مورد نظر دست یابد.
توصیه های لازم برای کاهش وزن را در مطلب بعدی می گوییم. با ما همراه باشید.
شما می توانید مطالب متنوعی را در مورد رژیم های لاغری در همین سایت پیدا کنید. برای مشاهده این مطالب اینجا را کلیک کنید .
http://tandorosti.akairan.com/health/chagh1/20141012131321.html

بعضی افراد برای اینکه خیلی سریع و در مدت زمان کوتاهی لاغر شوند، به رژیم های لاغری  غیر علمی و نامتعادلی رو می آورند که هر چند باعث کاهش وزن زیاد در مدت زمان کوتاه می شوند ، ولی صدمات جبران ناپذیری ب...
چرا چربی های دور شکم مان آب نمی شود؟
1393/11/9
با وجود بسیاری از عوامل دیگر که می‌توانند در عدم کاهش چربی بدن نقش داشته باشند، این ۱۰ دلیل نیز معمولا در کندی پیشرفت شما موثر هستند.

اگر چربی شکمتان را با سرعت کافی از دست نمی‌دهید، پس احتمالا یکی از این روش‌های تمرینی یا تغذیه‌ای نادرست را دنبال میکنید.
با وجود بسیاری از عوامل دیگر که می‌توانند در عدم کاهش چربی بدن نقش داشته باشند، این ۱۰ دلیل نیز معمولا در کندی پیشرفت شما موثر هستند. مطمئن شوید که نهایت تلاشتان را برای کنترل این عوامل می‌کنید تا بتوانید حداکثر نتیجه را بدست آورید و سریع‌تر از همیشه به بدنی بدون چربی دست پیدا کنید.

1 - بیش از حد غذا می‌خورید
این مورد باید در حال حاضر برای اکثر مردم بسیار روشن باشد. بسیاری از مردم نمی‌دانند که چه تعداد ماکرو (پروتئین، کربوهیدرات و چربی) در غذاهایی که می‌خورند وجود دارد، و بسادگی آنرا با چشم اندازه می‌گیرند.
آنها معتقدند همان چیزی که می‌بینید، احتمالا وارد بدنتان می‌شود، اما چیزهای ساده‌ای مانند سس‌ها را که به غذاها کالری اضافه می‌کنند، در نظر نمی‌گیرند. گاهی اوقات فکر می‌کنید که با سفارش یک سالاد در فرودگاه یا رستوران مورد علاقه‌تان، دارید انتخاب سالمی می‌کنید، اما ممکن است بدون آنکه حتی متوجه شده باشید، یک وعده حاوی ۶۰۰ کالری خورده باشید.
در پایان روز شما نباید بیشتر از کالری مصرفی‌تان، کالری دریافت کرده باشید، زیرا این مساله به مرور زمان باعث افزایش وزن و سایز بدن شما می‌شود.

2 - پروتئین کافی مصرف نمی‌کنید
پروتئین، علاوه بر ترمیم و رشد بافت عضلانی، وظایف دیگری نیز دارد. خانم‌ها اغلب، از این قاعده پیروی نمی‌کنند و همچنین بعضی از آقایان نیز پروتئین کافی نمی‌خورند. پروتئین باعث افزایش احساس سیری در وعده‌های غذایی می‌شود که می‌تواند منجر به کاهش مصرف کالری کل شود.

3 - وعده‌های غذایی مایع، زیاد مصرف می‌کنید
راحتی، عامل مهمی است که باعث می‌شود بسیاری از افراد تصمیم بگیرند به مصرف انواع شیک‌ها روی ببرند. اگر می‌خواهید خوش اندام شوید، همیشه بهتر است تا جاییکه می‌توانید کالری‌های مصرفی‌تان را بجوید. عمل جویدن و هضم غذاهای جامد، بیشتر از خوردن مایعات، کالری می‌سوزاند.
البته شما باید از مصرف نوشابه‌هایی که حاوی میزان بالایی شکر هستند، کلا پرهیز کنید. زیرا کالری مصرفی روزانه‌ی شما را به شدت افزایش می‌دهند. مشخص شده که مصرف نوشابه‌های رژیمی بطور منظم، در جایی دیگر منجر به زیاده‌روی در مصرف کالری می‌شود.

4 - فکر می‌کنید سالم غذا می‌خورید
تا بحال چند بار شنیده‌اید که خوردن میوه یا آجیل برای شما مفید است؟ خب از نظر فنی آنها برای شما عالی هستند، زیرا امگای موجود در آجیل و دانه‌ها و ریز مغذی‌ها و فیتوژن‌های موجود در میوه‌ها برای سلامتی شما فوق العاده‌اند.
اما مصرف زیاد آنها، بیشتر از آنچه که فکر می‌کنید کالری و قند وارد بدنتان می‌کند. به یاد داشته باشید یک گرم چربی، ۹ کالری دارد. هنگامیکه تعدادی بادام بر می‌دارید و اکثر اوقات بعنوان یک میان وعده می‌خورید، معمولا آنها را اندازه نمی‌گیرید.
به سادگی تخمین بزنید که یک گرم چقدر می‌شود. این دانه‌ها و آجیل‌ها را با خود همراه نداشته باشید، زیرا آنها کالری بالایی دارند و می‌توانند کالری کل روزانه‌تان را افزایش دهند.

5 - با شدت کافی تمرین نمی‌کنید
هنگامیکه در یک تمرین مسلط شدید، باید به بدنتان بیشتر فشار بیاورید تا به همان نتایج برسید. شما باید هر زمان که به باشگاه می‌روید، به بدنتان فشار بیشتری وارد کنید، بنابراین بدنتان را مجبور کنید که از حداکثر انرژی‌اش استفاده کند.
ثبت تمرینات روزانه، می‌توانند به شما کمک کنند تا از در جا زدن و عدم پیشرفت که بخاطر تمرینات معمولی و تکراری بوجود می‌آید، جلوگیری کنید. خودتان را به چالش بکشید تا در زمان کمتر، بیشتر فعالیت کنید و وزنه‌های سنگین‌تری را با همان تعداد تکرار، بالا ببرید.

6 - کاردیوی بیش از حد
بسیاری از مردم ساعات زیادی را صرف انجام تمرینات کاردیو می‌کنند و به نتیجه‌ای هم نمی‌رسند. کاردیوی زیاد باعث تولید بیش از حد کورتیزول می‌شود که منجر به چربی شکمی بیشتر و مشکلات سلامتی متعددی می‌گردد!
با یک یا دو جلسه در هر هفته شروع کنید سپس زمان هر جلسه را افزایش دهید، تمرینات اینتروال بیشتری وارد تمرینات کنید یا اگر پیشرفتتان کند شد، یک تمرین کاردیوی اضافی انجام دهید.

7 - عدم کنترل بر روی استرس
وقتی استرس دارید، بدن شما هورمونی به نام کورتیزول تولید می‌کند. اگر این هورمون کنترل نشود موجب افزایش ذخیره‌ی چربی بدن می‌گردد. اکثر مردم در تمام طول روز تحت استرس هستند، در نتیجه سطح هورمون کورتیزول آنها همیشه بالا است. این مسئله، منجر به افزایش چربی بدن می‌شود، حتی اگر رژیم غذایی و تمرینی آنها کامل و بی عیب و نقص باشد.

8 - کمبود خواب و استراحت
به مورد قبلی که در مورد استرس بود بر می‌گردیم. کمبود خواب و استراحت نیز سطح کورتیزول را افزایش می‌دهد و بدن شما هرگز بطور کامل بازسازی نمی‌شود. وقتی کمبود خواب دارید، حساسیت به انسولین در بدن شما کاهش می‌یابد، در نتیجه بیشتر احتمال دارد که بدنتان چربی ذخیره کند و کورتیزول شما بالا می‌رود.
هردو مورد منجر به کاهش چربی کمتر از حد ایده آل می‌شوند. خوابیدن بیشتر را یک اولویت در شیوه‌ی زندگیتان قرار دهید. مطالعات نشان می‌دهد که خوابیدن بمدت حداقل ۷ ساعت متوالی، مطلوب است.

9 - ننوشیدن آب کافی
آیا می‌دانستید که خوردن آب به افزایش سوخت و ساز بدن شما کمک می‌کند، بدن را از مواد زائد پاکسازی می‌کند، و مانند یک مهار کننده‌ی اشتها عمل می‌کند؟
بدن شما برای تمام فرایندها و عملکردهای متابولیکی‌اش به آب نیاز دارد. بدنی که بخوبی هیدراته باشد، چربی‌ها را سریعتر و موثرتر از دست می‌دهد.

10 - ثابت قدم نبودن
شاید فکر کنید که این مورد کاملا روشن است، اما ثبات قدم مانند چسبی است که ۹ دلیل قبلی را کنار هم نگه می‌دارد. اگر در مورد روش زندگی و اهداف کاهش چربی‌تان ثابت قدم نباشید، بدنتان تغییری نخواهد کرد. شما باید به تمام ۹ نکته‌ای که گفته شد پایبند باشید تا به اندام رویایی‌تان دست پیدا کنید.

مقالات مخصوص چاق ها - fitnessmagazin.ir
http://tandorosti.akairan.com/health/chagh1/2014112421321.html

با وجود بسیاری از عوامل دیگر که می‌توانند در عدم کاهش چربی بدن نقش داشته باشند، این ۱۰ دلیل نیز معمولا در کندی پیشرفت شما موثر هستند. اگر چربی شکمتان را با سرعت کافی از دست نمی‌دهید، پس ...
با روش های لاغری آشنا شوید
1393/11/9
احساس چاقی می‌کنید و به فکر لاغر کردن افتاده‌اید؟ نمی‌دانید از کجا باید شروع کنید؟ بارها و بارها تلاش کرده‌اید اما نتیجه نگرفته‌اید؟ تبلیغات و آگهی‌های تلویزیونی و ماهواره‌ای و مجلات شما را برای لاغر شدن وسوسه می‌کنند؟ به حرف چه کسی باید گوش کرد؟ 
جای نگرانی نیست، دکتر رضا راست‌منش، متخصص تغذیه و رژیم‌درمانی، دکتر محمد هاشمی، دبیر انجمن پیشگیری و درمان چاقی، هانیه جباریان، کارشناس‌تغذیه و دکتر عالیه عاشوری ، دکتر داروساز پاسخ بسیاری از پرسش‌های شما را داده‌اند. اگر به دنبال پاسخی برای پرسش‌های خود هستید پیشنهاد می‌کنیم حتما این مطلب را مطالعه کنید.

به اعتقاد متخصصان، چاق‌ها چیزی حدود 20 تا 40 درصد افراد جامعه را تشکیل می‌دهند. این تعداد از افراد به درجاتی از اضافه وزن مبتلا هستند که تنها و صحیح‌ترین راه ممکن پیش‌روی‌شان مراجعه به متخصص تغذیه و دریافت رژیم غذایی درست همراه با برنامه‌ای منظم از فعالیت‌های بدنی روزمره است. گاهی متخصصان با در نظر گرفتن شرایط بدنی بیمار و برای گرفتن بهترین نتیجه در کنار رژیم غذایی و فعالیت بدنی قرص و دارو تجویز  و تاکید می‌کنند تجویز دارو تنها باید زیر نظر متخصص تغذیه باشد و خوددرمانی در این زمینه هرگز نتیجه نخواهد داد.

خوددرمانی ممنوع!
قرص‌های لاغری در دنیا بسیار متفاوت هستند؛ برخی واقعا موثرند، برخی تاثیر کمی دارند و بعضی هم هستند که نه‌تنها فایده‌ای برای فرد چاق ندارند بلکه مشکلات جسمی او را دوچندان هم می‌کنند. کارکرد و عملکرد این قرص‌ها با یکدیگر تفاوت‌های بسیاری دارد. بعضی از قرص‌ها سوخت و ساز را بالا می‌برند و بعضی دیگر جذب غذا می‌شوند یا حتی اشتها را کاهش می‌دهند. دکتر راست‌منش می‌گوید: مصرف هر کدام از این قرص‌ها به شرایط جسمی هر فرد بستگی دارد.

برای مثال فردی که ذاتا کم‌اشتهاست اما به دلیل کم‌تحرکی یا یک مشکل هورمونی به چاقی مبتلا شده نباید از قرص‌های کاهنده جذب چربی استفاده کند زیرا دچار کمبود ویتامین خواهد شد. تشخیص اینکه  قرص‌ها چگونه، در چه زمان و با کدام رژیم غذایی مصرف شوند و چه افرادی کاندیدای مصرف این قرص‌ها هستند، فقط بر عهده متخصص تغذیه است.

وقتی با جامعه‌‌ای با این درصد بالای چاقی مواجه هستیم، به تبع بازار گسترده‌ای از انواع و اقسام محصولات تبلیغاتی شکل می‌گیرد که لزوما همه آنها ما را به هدف‌مان نمی‌رسانند. یادمان باشد وقتی مخاطبان یک محصول زیاد هستند شرکت‌ها ‌بیشتر به سوددهی خودشان نگاه می‌کنند. به همین خاطر است که باید دقت کنیم از داروهایی استفاده کنیم که مجوز داشته باشند و اثرات لاغری‌ که قرار است روی ما بگذارند به قیمت از دست دادن جان‌مان تمام نشود.

دکتر هاشمی می‌گوید: «دارویی مثل سیبوترامین سال‌ها توسط متخصصان برای بیماران تجویز می‌شد. این دارو کاهش اشتهای شدیدی را همراه داشت. دریافت انرژی کم می‌شد و کاهش وزن به دنبال آن رخ می‌داد اما بعد از مدتی عوارضی چون اختلالات قلبی و عروقی در افرادی که از این دارو استفاده کرده بودند مشاهده شد و بلافاصله این دارو از فهرست داروهای مجاز حذف شد.
برای درمان چاقی با استفاده از دارو باید دو نکته اساسی را مد نظر داشت و آن اینکه اولا نباید به صورت خودسرانه از این داروها استفاده کرد  ثانیا «حتما» باید این دارو‌ها توسط پزشک و متخصص تغذیه برای بیمار تجویز شده باشد. دارو مانند کالاهای مصرفی دیگر نیست که فرد طبق سلیقه و علاقه‌اش آن را انتخاب کند.

برای تشخیص دارو‌های موثر و مفید از داروهای غیر موثر و مضر یک راه بیشتر وجود ندارد و آن هم اینکه باور کنیم هر دارویی که در تلویزیون، ماهواره و توسط وسایل ارتباط جمعی تبلیغ می‌شود مضر و بدون مجوز قانونی است. جالب است بدانید در کل دنیا تبلیغ هر نوع دارو به جز داروهایی مثل استامینوفن که فرمول ساده و روشنی دارند، غیر مجاز و غیرقانونی است.

بازی ماهرانه متخصصان و چربی‌ها!
برای کاهش چربی‌های بدن باید حوصله به خرج داد و صبوری کرد. دکتر راست‌منش می‌گوید: «مطالعات انجام شده در کشورمان نشان می‌دهد ۵۰ درصد مردان و ۶۶درصد زنان بالای ۴۰ سال کشور دچار اضافه وزن و چاقی هستند. پس خیلی دور از ذهن نیست که همه این چاق‌ها دنبال کوتاه‌ترین راه لاغری باشند  که آن هم استفاده از چربی سوزهاست. یادمان باشد جز در موارد بسیار شدید چاقی که کار به عمل جراحی می‌کشد در سایر شرایط رکن اصلی کنترل، درمان و مدیریت چاقی همان رژیم غذایی و فعالیت منظم است. رژیم مدرن برای کاهش وزن شامل بازی ماهرانه ترکیبات، هورمون‌ها، سوخت و ساز و باکتری‌های روده است و اینجاست که نقش متخصصان پررنگ‌تر می‌شود.»

قانون بقای چربی
اینکه به جز انرژی، چربی‌ها هم قانون بقا دارند مسئله بامزه‌ای است. چربی نوعی ذخیره انرژی است که برای از بین بردن آن، طبق قانون معروف بقای جرم و انرژی باید آن را به انواع دیگر انرژی‌ها تبدیل کرد.  در واقع چربی هم مانند انرژی برای تولید نیروی محرکه باید به شکل دیگری ظهور پیدا کند؛ مثلا با ورزش کردن و در پیش گرفتن رژیم غذایی درست، می‌توان ذخیره چربی را در بدن کم کرد بنابراین واژه چربی‌سوز اساسا صحیح نیست حتی برخی چربی‌سوزها حاوی مواد محرک عصبی مانند آمفتامین هستند و عوارض جانبی فراوانی مانند پریشانی افکار، تمایل به خودکشی، اختلالات دریچه قلب و مشکلات کبدی ایجاد می‌کنند.
علاوه بر اینها متخصصان معتقدند، هرقدر وزن به سرعت کاهش یابد، با همان سرعت هم افزایش پیدا خواهد کرد به‌خصوص که بسیاری از داروهای غیرمجاز به جای چربی‌سوزی میزان آب بدن را به سرعت کاهش می‌دهند و فرد با تصور اینکه دارو موثر بوده باز هم به استفاده از آن ادامه می‌دهد و اینجاست که عوارض، جبران‌ناپذیر خواهند شد.

فقط قرص کافی نیست
اینکه چطور می‌شود ما چاق می‌شویم، نه‌تنها برای خودمان بسیار مهم است بلکه یکی از سوالات اساسی متخصصان تغذیه است. چاقی یا منشاء ژنتیک دارد که به سختی قابل درمان است یا اینکه بر اثر شیوه نادرست زندگی به وجود می‌آید. در کل اگر بیشتر از نیاز بدن‌مان بخوریم و فعالیت‌های بدنی را از زندگی خود حذف کنیم به‌طور قطع می‌توانیم میزبان خوبی برای چاقی باشیم.
در چنین مواردی اکثر متخصصان برعکس کاری که ما انجام داده‌ایم را تجویز می‌کنند؛ آنها از ما می‌خواهند کم بخوریم و بیشتر فعالیت کنیم. مصرف تمام و کمال داروهای لاغری مجاز در خوش‌بینانه‌ترین حالت پنج تا 10 درصد موفقیت به دنبال دارد که چنین کاهشی برای سلامت شخص کفایت نمی‌کند و باز هم نیاز است به تغییر شیوه زندگی و تغذیه بپردازیم.

دکتر محمد هاشمی معتقد است داروها در این بین، اساسا نقش کمکی دارند. هیچ دارویی را سراغ نداریم که مصرف غذایی ما را محدود کند و کاهنده وزن ما به شکل معنی داری باشد یا سوخت و ساز بدن‌مان را آنچنان بالا ببرد که به وزن دلخواه‌مان برسیم.

منشاء گیاهی بهانه است
شاید زیاد این جمله به گوش‌تان خورده باشد که «این دارو تمام گیاهی است.» شاید تعداد قلیلی از این دارو منشاء کاملا گیاهی داشته باشد اما یادمان باشد بسیاری از سمومی که مرگ را برای انسان به ارمغان می‌آورند هم منشاء گیاهی دارند. اتفاقا در این صورت به‌خصوص در مورد داروهای بدون مجوز وزارت بهداشت، تشخیص سودمند یا مضر بودن این داروها بسیار مشکل‌تر می‌شود.

در سال 1391 در پژوهشکده علوم غدد دانشگاه شهید بهشتی پژوهشی انجام شد که طی آن 9 داروی لاغری که در شبکه‌های ماهواره‌ای و عطاری‌ها به‌شدت تبلیغ می‌شد، مورد بررسی و آزمایش قرار گرفت. آزمایشات نشان داد به‌رغم ادعای شرکت‌های سازنده، هیچ‌کدام از این دارو‌ها منشاء گیاهی نداشتند و حتی کارخانه معتبری هم مسوولیت ساخت آنها را به عهده نگرفته بود. در این میان شش دارو، هورمون تیروئید با دوز بسیار بالا داشتند که یکی از عوارض پرکاری تیروئید لاغری است.  

مقالات مخصوص چاق ها - مجله سیب سبز
http://tandorosti.akairan.com/health/chagh1/2014121912619.html

احساس چاقی می‌کنید و به فکر لاغر کردن افتاده‌اید؟ نمی‌دانید از کجا باید شروع کنید؟ بارها و بارها تلاش کرده‌اید اما نتیجه نگرفته‌اید؟ تبلیغات و آگهی‌های تلویزیونی و ماهواره‌ای و مجلات شما را برای لاغ...
این مواد غذایی پایین تنه تان را حجیم می کنند
1393/11/9
خوشبختانه کم نیست تعداد مواد غذایی که به عضله سازی و حجیم شدن پایین تنه کمک زیادی می‌کند. کافیست کمی ورزش کنید و این مواد غذایی را به برنامه‌ی غذایی تان بیفزایید. لطفا با ما باشید.
زمانی که بدن به خصوص بدن خانم‌ها چاق می‌شود میزان چربی‌های آن نیز افزایش یافته و بیشتر در نواحی شکم و پایین تنه تجمع می‌کند. خیلی از خانم‌ها از این مسئله ناراضی هستند و تمام تلاش خود را می‌کنند تا ران‌هایشان را کوچکتر کنند. در عوض برای برخی از خانم‌ها داشتن پایین تنه ای کمی بزرگتر و عضلانی تر مانند یک آرزوی دست نیافتنی است. البته ما هم با شما موافقیم که تجمع چربی در این نواحی اصلا جلوه زیبایی ندارد. ما به دنبال حجیم کردن این نواحی با عضله هستیم نه افزایش چربی. واقعیت این است که برای رسیدن به این آرزو لازم است کمی تکانی به خودتان بدهید و ورزش کنید. در کنار آن به برنامه غذایی تان اهمیت ویژه ای بدهید. خوشبختانه کم نیست تعداد مواد غذایی که به عضله سازی و حجیم شدن پایین تنه کمک زیادی می‌کند. کافیست کمی ورزش کنید و این مواد غذایی را به برنامه‌ی غذایی تان بیفزایید. لطفا با ما باشید.
ماهی، به خصوص ماهی خال مخالی
عضلات ما برای حجیم و قوی شدن نیاز به پروتئین دارند. ماهی‌ها جزو مواد غذایی مفید و سرشار از این ماده‌ی مغذی هستند که شما را به روز به روز به هدفتان نزدیکتر می‌کنند.
در بین این ماهی‌ها، ماهی خال مخالی سرشار از اسیدهای چرب امگا3 و در عین حال حاوی میزان قابل توجهی پروتئین است. این ترکیبات مفید موجود در ماهی باعث می‌شود پروتئین بدن را در سطح بالایی نگه دارد و به این ترتیب باعث حجیم تر شدن عضلات شود. توجه داشته باشید که ماهی های دیگر مانند ساردین و قزل آلا نیز سرشار از امگا3 ها است.
بفرمایید فلفل دلمه‌ای قرمز
فلفل دلمه‌ای قرمز سرشار از ویتامین C می‌باشد که سرعت کلاژن‌سازی را بالا می‌برد و باعث تقویت عمقی بافت‌های عضلانی می‌شود. حتما این سبزی پرخاصیت را به سالادهایتان اضافه کرده و با کمی روغن زیتون میل کنید. توجه داشته باشید که می‌توانید فلفل دلمه‌ای را پوست کنده و بعد میل کنید چون پوست آن خوش هضم نیست.
 
بفرمایید سویا
سویا یک ماده‌ی غذایی کم چرب است که در عین حال مقالات مخصوص چاق ها - فوق العاده ی پروتئین های گیاهی محسوب می‌شود. این ماده‌ی غذایی پرخاصیت حاوی اسید آمینه های ضروری برای عضله سازی است. زمانیکه عضله هایتان بیشتر و تقویت شود عضلات ران‌هایتان نیز برجسته شده و شما را به هدفتان نزدیک تر می سازد.
 
زردچوبه همیشه و همه جا
زردچوبه ادویه ای نسبتا ارزان قیمت است که به وفور همه جا یافت می‌شود. اما همین ادویه ی ارزان قیمت حاوی خواص باورنکردنی است که انواع بیماری ها را از شما دور می‌کند. علاوه بر این زردچوبه می‌تواند رشد سلول‌ها را بالا برده و به این ترتیب باعث ساخت بافت‌های عضلانی می‌شود. توصیه می‌کنیم به تمام غذاهایتان زردچوبه بزنید و از خواص مفید آن برای رسیدن به هدف تان استفاده کنید. گفتنی است که زردچوبه با برخی از سرطان ها مقابله می‌کند.
تخم مرغ: سرشار از مواد مغذی
تخم مرغ مقالات مخصوص چاق ها - اسیدهای آمینه و ویتامین D است که باعث افزایش و ترمیم عضلات می‌شود. در واقع ترکیبات مفید تخم مرغ باعث افزایش سلامت بافت‌های عضلانی می‌شود.
اگر مشکل چربی خون ندارید حتما روزانه یک عدد تخم مرع برای صبحانه میل کنید و ورزش را فراموش نکنید.
 
دانه کینوا
اگر توانستید این دانه ها را تهیه کنید حتما از خواص آن بهره مند شوید. توصیه می کنیم هرازگاهی به جای مواد نشاسته ای طلایی رنگ مانند سیب زمینی یا پاستاها و غیره از دانه ی کینوا استفاده کنید. این دانه های پرخاصیت سرشار از پروتئین های گیاهی و اسیدآمینه های ضروری برای حجیم و بزرگ شدن عضلات پایین تنه هستند.
کیوی : غافل نشوید
میزان بالای ویتامین C موجود در کیوی کمک می‌کند که عضلات حجیم شده و سالم بمانند. این آنتی اکسیدان قوی باعث افزایش توده ی عضلانی شده و از سلول ها مراقبت می‌کند.
 
پنیر ریکوتا
سری به فروشگاه ها یا کافه پنیرهایی بزنید که انواع پنیرها را می فروشند. ریکوتا نام یک پنیر اصیل ایتالیایی است که از شیر گوسفند تهیه می‌شود. این پنیر به افزایش حجم عضلانی کمک زیادی می‌کند به خاطر اینکه سرشار از پروتئین و اسیدهای آمینه ی ضروری است. توصیه می کنیم در تهیه ی غذاهایتان مانند املت، خوراک بادمجان و یا برای تهیه‌ی سالادهایتان از این پنیر استفاده کنید.
کره بادام
مصرف کره ی بادام برای ورزشکاران توصیه می‌شود. به خاطر اینکه این ماده‌ی غذایی به عضلات کمک می‌کند تا منقبض شود و در نتیجه اثر جلسات ورزشی بدن سازی چندین برابر می‌شود. حتما به برنامه ی غذایی تان کره ی بادام را اضافه کنید و ورزش را فراموش نکنید.
 
خیار
تا جایی که می توانید خیار میل کنید. توصیه می کنیم پوست آن را نگیرید(البته اگر از بابت کودهای شیمیایی نگرانی وجود نداشته باشد) به خاطر اینکه حاوی ترکیبات ضروری برای ساخت بافت‌های عضلانی می‌شود. این ترکیبات مفید همان سیلیس است که روند عضله سازی را بیشتر می‌کند.
مقالات مخصوص چاق ها - tebyan.net
http://tandorosti.akairan.com/health/chagh1/201411517481.html

خوشبختانه کم نیست تعداد مواد غذایی که به عضله سازی و حجیم شدن پایین تنه کمک زیادی می‌کند. کافیست کمی ورزش کنید و این مواد غذایی را به برنامه‌ی غذایی تان بیفزایید. لطفا با ما باشید. زمانی که بدن...